Контроли, подкрепителни пунктове и разклонения с ПОВИШЕНО ВНИМАНИЕ

*   Доброволец-КОНТРОЛА на Петровски кръст, който ще чекира състезателите на 12 километра. Ще има ВОДА за завършващите бегачи на 23, 30 и 44 километра. 30 км преминават два пъти оттук.

*   Разклонение 2! Повишено ВНИМАНИЕ на кръстовището където започва дългото спускане по черния път към Големо Малово (подкрепителен пункт „хикса“). Всички продължават спускането си към селото. Единствено бегачите 30 км, идващи от връх Петровски кръст, щом излязат на черния път завиват наляво и продължават по билото с изкачване.

*   Доброволец-КОНТРОЛА на втория кръст над Василовци по обичайното трасе, където обръщат и започват връщането бегачи 30 км. Чекиране на състезателите. Излизане на трасето на 44 км и спускане към Раяновци.

*   Подкрепителен пункт  „хикса“ (Големо малово). Всички състезатели – бегачи и колоездачи – 44 км преминават два пъти, а 23 км преминават един път. 30 км не преминават. Тук е Разклонение 3! ЗА БЕГАЧИ и КОЛОЕЗДАЧИ: Тези на 23 км – от пункта завиват НАДЯСНО, а тези на 44 км – достигайки пункта продължават ВЛЯВО от него.

*   Разклонение 4! След пункта в село Големо Малово, за да финишират състезателите продължават по главното шосе и на около 300-400 метра следва отбивка в ляво, за да се излезе от селото и да се продължи по черен път покрай Драгоманското блато и към града.

*   Подкрепителен пункт на Раяновци – единственият за 30 км и се намира на 18-и километър от старта за тази дистанция. Оттук минават и всички състезатели на 44 км.

*   Подкрепителен пункт на Василовци. Преминават всички състезатели на 44 км.

*   Подкрепителен пункт на Старт/Финала.