ПОРАДИ ИЗПЪЛНЕН КАПАЦИТЕТ РЕГИСТРАЦИЯТА ЗАТВАРЯ В 12.00 часа на 12.10.

ПЛАЩАНИЯ СЛЕД ТОВА НЯМА ДА СЕ ПРИЕМАТ!

Регистрации за участие НЕ СЕ прехвърлят след 8.10.2021 г.

Десетото издание на Байк и Рън за Чепън ще се проведе на 16.10.2021г. съобразено с новите противопедимични мерки.

Очаквайте скоро подробна информация!

10.09.2021г.

БАЙК И РЪН ЗА ЧЕПЪН СЕ ОТЛАГА ЗА 16.10.2021 г.

Уважаеми  състезатели,

Уважаеми приятели на Байк и Рън за Чепън,

През пролетта на 2020г. бяхме принудени да променим датата на БРЧ, поради наложени забрани на национално ниво Състезанието се състоя в един прекрасен есенен ден, на 17 октомври. За нас това беше свързано с двойно повече работа, но същевременно ни позволи да видим края на една забележителна дарителска кампания в рамките на която, заедно с вас  общо дарихме над 3200 лева на СДП Балкани, за тяхната работа по социализация и възстановяване достъпа до сърцето на Драгоманското блато, –  едно от най-важните от приророзащитна гледна точка места в околностите на София.

Пролетта на 2021г. посрещнахме с трепет. Пандемичната ситуация, продължава да се задържа до историческия си пик вече седмици. Същевременно, принудени сме да констатираме, че част от трасето днес, поради строителство, е по-опасно от допустимото за състезание с толкова много записани участници. В момента се извършват с тежка механизация и струпването на много работници и техника строителството на мост, който е част от автомагистрала Европа, и от международния път Е-79, по който на ден преминават вдвете посоки от Калотина към София  и обратно стотици камиони и други МПС. Налице е и забрана за провеждане на публични мероприятия с публика, състезания при участието на лица под 18 години и прочие.

С настоящото Ви каним да приемете нашето предложение да прехвърлим вече направената от вас регистрация за 10-то юбилейно издание на Байк и Рън за Чепън 2021 на новата дата – 16 октомври 2021г. Вярваме, че тогава поне строителството вече няма да представлява една толкова значима пречка. Убедени сме, че мнозинството от вас, въпреки неудоволствието, ще приемат доводите на РЗИ София Област и Община Драгоман, към които се присъединяваме – рискът от събирането на 700-800 души на този малък площад, споделеното пътуване с влак представляват риск, който определено не е за пренебрегване.

Даваме си сметка, че това променя и Вашите планове, но живеем във време, когато дългосрочното планиране не винаги работи. Готови сме да посрещнем искания за пререгистрация и прехвърляне на плащането към 2022г. или дори възстановяване на регистрационни такси, като ни пишете мейл на info@stenata.com, но не по-късно от 6 май 2021 г. След тази дата всички платени регистрации ще важат за 16 октомври 2021 г.

Онези, които не са успели да заплатят досега таксата си участие и желят да се включат на 16 Октомври, ще могат да го направят до 15 Октомври 2021 г включително.

Байк и Рън за Чепън, както знаете през 2021- и 2022 г. прегърна една нова кауза – опазването и регистрацията на вековните дървета в България, за която определено ще разчитаме не само на вашата регистрационна такса, но и на Вашите находки пътувайки и спортувайки из България. Това, което постигнахме през годините заедно, има смисъл не само като състезание, но и като позиция на граждани и българи. Вярваме във Вас!

Бъдете здрави!

Екип Байк и Рън за Чепън