БАЙК И РЪН ЗА ЧЕПЪН 2020 – АДРЕНАЛИН С КАУЗА – 17 Октомври 2020

Това издание се очертава да бъде впечатляващо. Нови трасета, нови дистанции и категории, отличен стартов пакет и награди. В допълнение: организаторите – магазини Стената,  Община Драгоман и СДП „Балкани“ си поставят за цел и с Вашата подкрепа да подпомогнат възстановяването на част от инфраструктурата на Драгоманско блато, едно от 11-те световно значими орнитологично важни места в България. И още – минимизиране на пластмасовия отпечатък.

„Пет лева от всяка стартова такса, ще отиде за възстановяване на металния мост отвеждащ към вишката, която децата и всички любители на птичето богаство така добре познават. Времето за говорене мина.“ – заявява Любомир Попйорданов, визионер, и идеолог на състезанието. Още една важна крачка – маркировката става по-отговорна, като се отказваме от масовото ползване на пластмаса. „Приканваме всички участници да си носят своите шишета за вода, не можем повече да участваме в генерирането на пластмасов отпадък“.

Преди 8 години всичко започва като една смела идея за развитие на една дестинация чрез приключения и активен спорт. През тези години близо 5000 души са въртяли по пътеките на Чепън по време на състезанието или през летните месеци.

Планинското бягане за мнозина е наркотик. Мнозина се впускат в практикуването на планинско колоездене в търсене на адреналин.Родени на границата между 20ти и 21 ви век, ние  търсим и се храним от преодоляването на предизвикателства. Еверест , Ел Капитен, Луната, всички отколешни митове са развенчани, часовникът цъка в главата на всеки съвременен човек, животът придобива облика на състезание без граници. Всичко това се случва сред Природата. А тя, тя боледува. А това значи, че и ние боледуваме. Искаме да направим нещо за природата в България, за природата на Чепън планина и Драгоманското блато, които така гостоприемно ни посрещат, година след година.

Можем ли да съберем три хиляди лева за неотложен ремонт на съоръжения в Драгоманското блато? Можем!

Регистрациите са отворени. Бъдете част от едно истинско състезание, преплетено с кауза, в което всяка регистрация има не само символично значение. Първите регистрирали се, както и предните години ще имат предимство и за ползване на осигурения от нас железопътен транспорт.

БАЙК И РЪН ЗА ЧЕПЪН се променя. Участвай и Ти!

КАКВО Е НОВОТО

Старт/Финала е на едно и също място – центъра на Драгоман, пред общината. С тази промяна дължините на обичайните трасета 21/42 км се увеличават с два километра.

Дистанциите. Добавени са две изцяло нови дистанции за бягане. 12 км До върха и Обратно и 30 км Чепън Скай.

Посоката. Само при бегачите се обръща посоката на бягане при обичайните дистанции 23 и 44 км. Трасето е същото както на предишните издания, но бягането е различно.

Маркировката. От тази година спираме изцяло маркировъчната PVC лента и започваме да ползваме маркировъчни колчета и биоразградим спрей.

Медалите. Уникални, произведени специално за състезанието медали за призьорите.