XIII-ти БАЙК и РЪН за ЧЕПЪН - Адреналин с Кауза 5

  • Бягане 12 километра или До Върха и Обратно

Тръгване от центъра на Драгоман посока центъра за влажни зони и връх Петровски кръст. На върха при параклиса ще има контрола, която ще раздава лентички. Всеки състезател ЗАДЪЛЖИТЕЛНО я представя на финала. След като получи своята лентичка, състезателят се връща по същия път. Тракът на това трасе следва трака до връх Петровски кръст на Байк 23 и 44 км.

  • Бягане или Байк 23 и 44 км.

Старт и Финал в центъра на Драгоман, пред Общината. Следват се траковете (GPX на 23 км; GPX на 44 км). Посоката е еднаква и за бегачите и за колоездачите. В началото се изкачва връх Петровски кръст, след което се спуска към Големо Малово. Там късото и дългото трасе се разделят, като късото продължава надясно от пункта, а дългото е наляво. Дългото трасе продължава към Василовци, Раяновци и отново се връща на Големо Малово и след това следва малкото трасе покрай блатото и до финала.

  • Чепън Скай

30 км с денивелация D+ 1200 м/D- 1200 м (GPX на 30 км). Стартира се от центъра на Драгоман към центъра за влажни зони и оттам към Петровски кръст. Изкачва се и се продължава по обичайното трасе по билото докато се достигне до черния път, от който започва спускането към „хикса“. Там се завива наляво и се продължава нагоре и по билото. Следва се билото, като след 5-6 километра се достига технично спускане и след това изкачване. Следва отново кратко спускане, което преминава през горичка до излизане на черен път (близо до почти обратния завой на 44 км-вото трасе, след като е преминат втория кръст над Василовци, и от който започва спускането към Раяновци). Продължава се по черен път, който донякъде е успореден на 44 км-вото трасе, като в един момент се отклонява и обикаля от лявата страна едно възвишение, като в крайна сметка излиза на споменатия втори кръст, като тук се слива с 44 км-вото трасе и се продължава към Раяновци. При този каменен кръст (около 16-ти километър), започва връщането към Драгоман и ще има контрола, която ще раздава лентички на всеки състезател. Тази лентичка ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се представя на финала. Следва се 44 км-вото трасе (в посока като колоездачите) докато се достигне Раяновци (18-ти км) и подкрепителния пункт там, след което следва изкачване към точката, при която се слива с пътя спускащ от Петровски кръст. Тогава се завива надясно и се тръгва нагоре към върха. Продължава се до финала подобно на 23 и 44 км бягане.

  • Дуатлон 23+23

Стартира се с останалите колоездачи на 23 км и се следва техния трак. След финиширане, трасето се преминава отново с бягане.

С цел да улесним състезателите ще обособим зона около старт/финала за дрехи и колелета, която ще бъде под наблюдение.

  • Е-БАЙК 44 км

Участниците следват трака на 44км трасе.

Нашите спонсори