Във връзка с постъпилите въпроси, касаещи условията за участие в състезанието (възможните изисквани задължителни лицензи), искаме да Ви уверим, че за категориите „ХОБИ“ лицензи НЕ са необходими.
Призоваваме участниците в XCM сериите да уредят правата си, като състезатели към съответните клубове, на които са членове и да имат валиден лиценз, издаден от Българска Федерация по Колоездене (БФК).

Всеки записал се участник в „XCM“ сериите, непритежаващ лиценз, но желаещ да участва в състезанието, следва да заяви прехвърлянето си в категория „ХОБИ“, изпращайки e-mail на адрес: info@stenata.com.

Моля, прочетете внимателно Общите условия.

Подгтовката по организирането на състезанието върви с пълна сила. Очакваме Ви на старта на 16.10.2021 г.!!!

Десетото издание на Байк и Рън за Чепън ще се проведе на 16.10.2021г. съобразено с новите противопедимични мерки.

Очаквайте скоро подробна информация!

 

10.09.2021г.

БАЙК И РЪН ЗА ЧЕПЪН СЕ ОТЛАГА ЗА 16.10.2021 г.

БАЙК И РЪН ЗА ЧЕПЪН 2021 :
АДРЕНАЛИН С КАУЗА 2
Започнахме през 2011 г., с амбицията, чрез активен спорт сред природата, да дадем шанс за развитие на една съседна на София Община. И също така да дадем още една възможност на всички, да открият съвсем наблизо нещо ново, да се насладят на птичето богатство на Драгоманското блато, на гледките от вр. Петровски Кръст, да следват своите пориви за спорт и приключения – планинско бягане, планинско колоездене или просто туризъм. За последните 9 години много неща се промениха в Драгоманска Община, а Байк и Рън за Чепън стана най-важното публично и спортно събитие на града, събиращо в деня на старта над 600 души, както и, надяваме се, един нарастващ целогодишен поток от хора.

През 2020 г. стартът беше даден на 17 октомври. Под надслов „Адреналин с кауза“, състезанието успя да генерира над 3200 лева, за възстановяване щетите от големия пожар на 23.01.2020г. в Драгоманското блато.

И ето, че следва Десето издание на Байк и Рън за Чепън! Стартът през 2021 г. e на 16 октомври 2021 г. , като с това издание добавяме и една нова и очаквана дисциплина: дуатлон 23/23. С този юбилеен старт, организаторите – магазини Стената, Община Драгоман и СДПБалкани“, си поставят нова цел да подпомогнат кампанията „Да съхраним вековните дървета на България“. И още – показване, нагледно, как едно състезание може да бъде отговорно и щадящо природата.

Планинското бягане за мнозина е наркотик. Мнозина се впускат в практикуването на планинско колело в търсене на адреналин.Родени на границата между 20-ти и 21-ви век, ние търсим и се храним от преодоляването на предизвикателства. Еверест , Ел Капитен, Луната, Марианската падина, полюсите – всички отколешни митове са развенчани, часовникът цъка в главата на всеки съвременен човек, животът придобива облика на състезание без граници. Всичко това се случва сред Природата. А тя, тя боледува. А това значи, че и ние боледуваме. Трябва да направим нещо за природата в България, за природата на Чепън планина и Драгоманското блато, които така гостоприемно ни посрещат, година след година.

Регистрирайте се и участвайте. Бъдете част от едно истинско състезание, преплетено с кауза, в което всяка регистрация има не само символично значение. 

БАЙК И РЪН ЗА ЧЕПЪН се променя. Участвай и Ти!