XI-ти БАЙК И РЪН ЗА ЧЕПЪН 2022 :
АДРЕНАЛИН С КАУЗА 3


Започнахме през 2011 г., с амбицията, чрез активен спорт сред природата, да дадем шанс за развитие на една съседна на София Община. И също така да дадем още една възможност на всички, да открият съвсем наблизо нещо ново, да се насладят на птичето богатство на Драгоманското блато, на гледките от вр. Петровски Кръст, да следват своите пориви за спорт и приключения – планинско бягане, планинско колоездене или просто туризъм. За последните вече 10 години много неща се промениха в Драгоманска Община, а Байк и Рън за Чепън стана най-важното публично и спортно събитие на града, събиращо в деня на старта над 600 души, както и, надяваме се, един нарастващ целогодишен поток от хора.

През 2020 г. стартът беше даден на 17 октомври. Под надслов „Адреналин с кауза“, състезанието успя да генерира над 3200 лева, за възстановяване щетите от големия пожар на 23.01.2020г. в Драгоманското блато.

Последва Десетото издание на Байк и Рън за Чепън! Стартът през 2021 г. беше на 16 октомври 2021 г. , като с това издание добавихме и една нова и очаквана дисциплина: дуатлон 23/23. С този юбилеен старт, организаторите – магазини Стената, Община Драгоман и СДПБалкани“, си поставиха нова цел да подпомогнат кампанията „Да съхраним вековните дървета на България“. И още – показване, нагледно, как едно състезание може да бъде отговорно и щадящо природата.

Благодарение на рекордния брой записани участници, бяха събрани и дарени над 4000 лева!

Започваме новото десетилетие на издания на БАЙК И РЪН за Чепън с XI-тия старт, планиран за 15.10.2022 г. Вярваме, че спорт и благотворителност трябва да вървят ръка за ръка, така че продължаваме стартовете под надслов Адреналин с Кауза и да подпомагаме кампанията „Да съхраним вековните дървета на България“. С единадесетото издание добавяме и новата, съвсем резонна, дисциплина Е-БАЙК 44.

Планинското бягане за мнозина е наркотик. Мнозина се впускат в практикуването на планинско колело в търсене на адреналин.Родени на границата между 20-ти и 21-ви век, ние търсим и се храним от преодоляването на предизвикателства. Еверест , Ел Капитен, Луната, Марианската падина, полюсите – всички отколешни митове са развенчани, часовникът цъка в главата на всеки съвременен човек, животът придобива облика на състезание без граници. Всичко това се случва сред Природата. А тя, тя боледува. А това значи, че и ние боледуваме. Трябва да направим нещо за природата в България, за природата на Чепън планина и Драгоманското блато, които така гостоприемно ни посрещат, година след година.

Регистрирайте се и участвайте. Бъдете част от едно истинско състезание, преплетено с кауза, в което всяка регистрация има не само символично значение. 

БАЙК И РЪН ЗА ЧЕПЪН се променя. Участвай и Ти!