16.03.2020г.

Уважаеми приятели,

Живеем в една непозната кризисна ситуация обхванала цялата планета. Обстоятелствата около набиращата скорост вирусна епидемия ни принудиха на 13 март да излезем със съобщение, че отлагаме за 17 октомври 2020г. Деветия старт на ежегодното и толкова обичано състезание Байк и Рън за Чепън.

Анонсираните от правителството мерки, перспективите за разрастване разпространението на заразата от COVID 19, както и загрижеността за Вашето здраве ни накараха да вземем това решение сега. Отменени са световно значими състезания в областта на маратона, очаква се 107-то издание на Tour de France също да предложи алтернативна дата.  Живеем в един глобален свят богат на избори, в който човешкият вид все по-малко показва адаптивност, в който всеки иска първо за себе си и търси да отстои преди всичко своите разбирания.

За нас Байк и Рън за Чепън не е просто състезание, а и кауза и вярваме, че всички участници през годините и регистриралите се за участие през 2020 г разбират това. Знаем, че всеки от вас също е направил определени усилия за да може да бъде на старта на 25 април. За съжаление промяната не е въпрос на някакво наше желание, а на здрав разум и уважение към законите, и ние ще положим още повече усилия така че на 17 октомври всички звезди да бъдат с нас.  Към днешния ден тази дата все още не е ангажирана от други състезания в тази категория.

Вярваме, че изпитанието, през което преминаваме е предизвикателство за духа, ума и сърцето и сме сигурни, че преодолявайки го ще излезем по-силни, по-мъдри и по разбиращи. Затова поглеждаме на създалата се обстановка със смирение и отговорност. Смирение, че не всичко е под наш контрол и отговорност да продължим с подготовката по организиране на Байк и Рън за Чепън 2020 – Адреналин с  кауза, който тази година ще е още по-впечатляващ – заради каузите, новите трасета и редицата подобрения.

Отлагането на старта повдига въпроси, на които тук ще отговорим:
–       КАУЗАТА за Драгоманското блато.

БЛАГОДАРИМ ВИ! Както знаете, от Вашите заплатени такси ще отделим и дарим
средства за възстановяването на инфраструктурата на Драгоманското блато. Отлагането на старта означава, че към 25.04 ще дарим отделената сума от заплатените към него момент такси и след това на 17.10 ще дарим отделената сума от заплатените такси след 25.04. Възстановяването на туристическия достъп в Драгоманското не търпи отлагане.

–       РЕГИСТРАЦИИТЕ. Удължава се срокът за записване и заплащане на таксите за участие до 11.10.2020 г. включително.
Таксите остават на редовна цена до 31.08.2020 г. От 1.09 до 11.10 т.г. заплащането е по цени за късна такса участие.
–       ВЕЧЕ ПЛАТЕНИ ТАКСИ УЧАСТИЕ.

(1) Всички, които са се регистрирали и са заплатили техните такси участие, автоматично се прехвълят и могат да участват на 17.10, без да е необходимо да ни потвърждават изрично.

(2) Онези от Вас, които поради някаква причина няма да могат да се включат на 17.10, могат да прехвърлят платената си регистрация за Байк и Рън за Чепън 2021, като ни пишат е-мейл на info@stenata.com до 11.10 включително. В този слуай, независимо каква такса са платили сега, те НЯМА да плащат допълнително при евентуално повишаване цените за участие на Байк и Рън за Чепън 2021.

(3) Отлагането на старта, за което нито Вие, нито ние сме виновни е свързано със загуби. Но, това е събитие с Вас и заради Вас и ние вярваме във Вас. Всеки, който категорично не може да се организира за участие на 17.10 и не желае да си прехвърли таксата за участие в Байк и Рън за Чепън през 2021, моля да ни пише е-мейл на info@stenata.com до 21.04 за възстановяване на парите от заплатената такса. След 21.04 на всеки, който ни е писал ще изплатим дължимото.

Екип на Байк и Рън за Чепън

 

13.03.2020

Скъпи състезатели, приятели и партньори,

във връзка с текущата ситуация с COVID-19 и притесненията около усложненията за провеждане на мероприятия на открито и закрито, и евентуалното удължаване на забрана от страна на властите, бихме искали да Ви уведомим че:

Предвид въведеното от днес извънредно положение, което предполага все по-малка вероятност нещата да се нормализират до 25 Април и съответно е твърде рисково за провеждане на събитие от подобен мащаб, се налага ДА ОТЛОЖИМ Байк и Рън за Чепън – адреналин с кауза за 17 октомври 2020.

Останете СИЛНИ и ЕДИННИ, за да преодолеем заедно това предизвикателство!

БЛАГОДАРИМ ВИ за подкрепата и разбирането!

Искрено Ваш,
екипът на Байк и Рън за Чепън

 

09.03.2020г.

 

Предвид настоящата безпрецедентна ситуация, свързана с разпространението в България на коронавирус (COVID-19) и наложената към момента пълна забрана от страна на властите за провеждане на културни и спортни събития на закрито през следващите дни, както и ограничаване на спортните прояви на открито, искаме да Ви уверим, че екипа на Байк и Рън за Чепън следи внимателно ситуацията в България и подкрепя усилията на българските власти за ограничаване разпространението на заразата.

Затова ние от Байк и Рън за Чепън, с цялата ни отговорност на организатори и спортисти, Ви информираме, че ще публикуваме релевантни новини, свързани с текущата наредба и ще Ви държим в течение относно провеждането на Байк и Рън за Чепън 2020.

За нас от първостепенно значение е здравето на нашите участници и всички други граждани, както и пълната Ви информираност по случая. Надяваме се, всички забрани от страна на властите скоро да отпаднат.